Unitats especials

  • Màxima preparació

    Unitats Especials

Tres elements

TERRA, MAR I AIRE

En 1989 el CPBC va crear un servei pioner: les Unitats Especials. Es l'únic servei de Bombers de la Comunitat Valenciana amb tres unitats especials: rescats de muntanya, rescat acuàtic i recerca i salvament, amb 20 especialistes en cada unitat.

UNITAT DE RESCAT DE MUNTANYA

Castelló és la segona província més muntanyosa d'Espanya. La Unitat de Rescat de Muntanya (URM) del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, actua en qualsevol emergència ocorreguda en este medi natural, des de busques de desapareguts en llocs de difícil accés, a servicis per accidents en la pràctica d'activitats de muntanya, com a escalada, barranquisme o espeleologia.

UNITAT DE RESCAT ACUÀTIC

La Unitat de Rescat Aquàtic (URA) està formada per bombers experts en busseig i patronatge de vaixells. Està especialitzada en rescat de víctimes en aigües obertes, aigües tancades, pantans, llacs, rius, barrancs i pous. Una resposta ràpida i eficaç per a la província de Castelló, un territori amb més de 120 quilòmetres de costa on es practiquen multitud d'activitats en el medi aquàtic. En el rescat marítim, s'actua basant-se en els protocols establits junt amb Salvament Marítim, organisme estatal que ostenta estes competències.

UNITAT DE RESCAT I SALVAMENT

La Unitat de Rescat i Salvament està formada per bombers especialitzats en la recerca, el rescat i salvament en l'entorn urbà, i l'actuació en grans incidents que impliquen el moviment de càrregues de grans mides, com accidents de tràfic pesat, ferroviaris, o aeris. També en edificis col·lapsats amb persones atrapades o desaparegudes, o estructures afectades.