Protecció Civil

Protecció Civil

AL SERVEI DEL CIUTADÀ

Un cos de 150 voluntaris que ja hi arriba a quasi 90 municipis de la província de Castelló i que està integrat en el Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

La Unitat de Voluntaris de Protecció Civil de Diputació de Castelló hi va nàixer en 2013. La seua principal funció és fomentar la igualtat d'oportunitats del territori, brindant el servei de protecció civil a tots aquells municipis que no hi disposen de servei propi. Un fet vital en els municipis més xicotets de l'interior de la província. Gràcies a la unitat de Protecció Civil de Diputació, s'hi poden desenvolupar a tota la província de Castelló tot tipus de grans esdeveniments esportius, culturals o festius. Events en els que s'hi produeix una afluència massiva d'assistents i participants i que generen un gran volum de necessitats organitzatives, logístiques i de mobilitat, que són cobertes per Protecció Civil de Diputació. Els efectius de Protecció Civil sempre realitzen el seu servei de manera coordinada amb els Alcaldes o els cossos de Policia Local de cada municipi.

A més, en grans emergències, esta unitat s'hi converteix en un important reforç dels serveis d'emergència, realizant funcions logístiques. En l'actualitat prop de 90 municipis de la província estan adherits al servei de Protecció Civil de Diputació, del que hi formen part prop de 150 voluntaris. Ciutadans castellonencs que a través d'este servei, veuen canalitzada la seua vocació de treball per la comunitat i l'esperit solidari de la província de Castelló.

Distribució de Bases de Protecció Civil